Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.07.2007 23:41 - Алиса в страната на шкембе чорбата
Автор: julllinkata Категория: Други   
Прочетен: 162921 Коментари: 1 Гласове:
1



23.38 или по наш часовник – почти 12 вечерта (превръщам се в тиква)

 

Мъжът ми спи, аз кротко ближа коктейл с ниско съдържание на алкохол и си мисля, че живея в чудесна страна...прекрасна страна дори. Не, не, без майтап, не се ебавам. Това е страната, в която, каквото и да се говори все е малко. Думите и идеите никога не са прекалено провокативни, уникални или интересни...умни батенца/копелета/майни/т.н сме, каквото и да си говорим. Това е страната, в която уча в журналистически факултет(така го казвам,сякаш пък не е Единствения), но мога да избера да живея в планината и да простея по някак класен начин. И не защото съм глупава, а защото съм се изморила от предъвкаване на вселенските тайни и позициите в живота – просто ми е кеф с приятели да врещим истерично и да пием бира от бутилка. След 3 дни пристига свекърва ми от Канада, а аз имам в хладилника:

300 гр. Водка Флирт

Кашкавал

Гъби

Домашна лютеница

Ѕ пакет масло

Карфиол

4бр.люти чушки

Един сиамец...а,не - той си е в двора по това време

Подправки – соев сос, екстракт от чили, пипери всякакви по цвят и религия, сол, чубрица и каквото още може да се помилси(обичам подправки)

...и още разни работи, но взе да става отегчително

Обаче пък съм сигурна, че с изброените продукти ще измисля някоя гениална манджа – все така се случва.(ако не ми вярвате и Шопската салата е родена от имровизация, бас ловя, а даже и песен и посветиха). И знам, че тя ще бъде щастлива ( свекърва ми, не Шопската). Защото все още тук се живеем в ерата на готвенето, долу на полуфабрикатите и замразените junk foods. Каквото и да се говори, тук все още съществува любов. Лепкава, обременена, експлозивна, красива, чиста, истинска любов. Тук не клонираме Доли-та, раждаме си деца...Тук може да прочетеш във всекидневник, под порно снимка, нещо от рода на „ ‘Еди коя си’ е истинска Ледена кралица, но с други тя се отнася като микровълнова печка, като към шкембе чорба – топло и ласкаво”. И това не е майтап. И мен ме дразнеше, но по някакъв, може би, извратен начин му се радвам. Защото е кофти само да ругаеш – състарява и в последствие учените са установили, че се умира от скука или абсолютна липса на полов живот. Има много причини, причинища и причинки да си се радваш на живота. С една (мноооогослова и безмислена) дума: Общо взето, чудесна е страната на шкембе чорбата и малките житейски радости. И, моля, стига сте дрънкали на всичките си близки „навън” колко е гадно и мизерно – на вас ви е зле, на на държавата. Нея я боли...главата ...за вашите оплаквания.Системата на всякъде е една и съща – изкарваш пари, харчиш пари, цакат те с пари и ти цакаш – прогресивна система, не мислите ли? Просто навсякъде има хора, които го правят.И как защо?! – Защото, кой каквото си го сътвори, такова ще си го сърба.



Тагове:   шкембе,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. bobitata - без думи
08.07.2007 22:24
http://vbox7.com/play:c36a17aa
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: julllinkata
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2244481
Постинги: 205
Коментари: 2720
Гласове: 7223
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930