Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.06.2009 18:35 - Continue the journey of knowing me-part 1
Автор: julllinkata Категория: Лични дневници   
Прочетен: 6517 Коментари: 10 Гласове:
0

Последна промяна: 02.06.2009 18:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Или казано на наш език: "По 5 неща, които (не) знаете за мен":)

Винаги съм смятала, че лексиконния тип описания е меко казано..... тъп. Въпреки това, напоследък ми се струва истинско предизвикателство. Трудно е да формулираш себе си в заготовка ала "пет", "десет", "какво бих взела на самотен остров" и прочее.
Колкото и инфантилно да ми се струва, оказа се че подобен род дейност помага да си размърдаш "съдържанието между ушите" и да направиш бегъл опит да класифицираш приоритетите си.
По тази причина с удоволствие приех хвърлената с молба ръкавица от другарката Totenliht
Е, кукумицин, ето моите 5:)
* За всички останали - това съм аз...Искрено и лично, тъй рече Заратустра към 02.06.2009 година. на 03.06 може и да е друго:)
Нека започнем:
5 неща, които обичам
 
- Семейството и приятелите си: Безобразно клише, но е факт. Константа, която колкото повече пораствам, толкова по-добре разбирам.
Дължа всичко на хората около себе си, те дължат всичко на мен. Имаме неписани закони за обожание, малки алтернативни източници за обмяна на енергия, общо минало и бъдеще.
 Когато и който закъса - трябва да има някой насреща.
Мога с часове да ви разказвам какво са направили роителите ми за мен, как приятели са ме измъквали от безумни каши, за невероятните жестове, мили думи или просто съпричастни прегръдки....
Но никога не мога да ви обясня колко ОБИЧАМ тези хора.
Защото за най-близките се говори трудно. Те са там, като част от интерирора, като образа на самия Уют. Нещо като любимото ви канапе - не можете да живеете без него, но никога не тръгвате да го възхвалявате, нали? Е, това са Моите хора:) Надявам се някой ден да разберат, че държа на тях до лудост:)
 
- Дъжда: Топъл дъжд, чакан дъжд..... Капките ми действат наистина пречистващо. Обичам букета от аромати на окосена трева и роса, харесва ми как измива праха от асфалта, размазва грима ми и превръща боди милка в лепкава констистенция, която ме обгръща....Харесвам дъжда навсякъде, по всяко време. Освен това мокра се чувствам тотално искрена и красива:)

 - Котките: Привързват се трудно, но обикнат ли те, смея да твърдя, са по-верни от кучета. Странни създания, към които трябва да имаш индивидуален подход. Грациозни. Гальовни, но своенравни...
Като малка съм се изживявала като котка месец и половина. Според един бивш и до ден днешен съм с подобни отклонения:D Сутрин първото нещо, което правя е да си източа гръбнака и да размачкам възглавницата.
Не мога да определя дали има нещо вярно в мяу идентифицирането ми, но факт е, че обожавам мъркащите/драскащи/ гадини:)

 - Музика и книги: Поставям ги под един знаменател, защото ми носят еквивалента наслада. Също така - понеже са плод на нечия чувствителност, мироглед и експресивност. Без значение дали се разпознаваш в тях, всяка песен или ново четиво са роля. В която влизаш, потапяш се, усвояваш и трупаш в огромния архив. Изкуството учи, помага ти да не се чувстваш сам на Изтрещялата си Планета, обогатява.....абе има ли смисъл да ви обяснявам колко е важно за мен? :)

 - Секса (и всичко преди и след него): Всъщност за мен секса е комплицирана емоция. Зарежи физическото удоволствие. То се смята и в блокчета шоколад, бънджи скокове, филми...цялата мазаница от ендорфиби, адреналин и други хоро-феро-не-нам-си-какви-мони е ясна. Но аз обичам флирта. Харесвам да се сгушвам в някой и после да нося аромата му, маниакално сантиментална съм към спомените... Мда, май това му е хубавото на секса. Плюс, че чисто психологически тогава най-добре опознаваш някой. Поне според мен:) Понеже в интимните занимания няма много място за социални игри и преструвки.

5 неща, които ме усмихват
 - Малките деца: Абсолютни Слънчовци:))))) Днес като си вървях през Борисова едно чевенце ми се нахили. Като видя, че му обръщам внимание и му махам се започна няма такава усмив комуникация. Май замотах около 15 минути с него:) Кльощаво, рижо, с лунички и смешна шапка....Подобни неща ми държат "влага" минимум с часове. Обичам децата и това си е:)

 - Приятелските кретении: Нищо не ме разсмива така като споделената простотия. В блога, в Скайп, на бира - все ми е тая. Пристрастена съм към позитивните хора, веселите разговори и развихрянето на въображението.

 - Учтивите продавачи: Когато имам пари ги харча за безумно евтини неща - книги от кашон, герданчета за 3 лв, букетче градински цветя от някоя възрастна жена. Надали имам обоснована потребност от поредната вещ, но ми харесва да казвам "Добър ден", "Всичко добро ви желая" и да се усмихвам съпричастно. Вкарвам се в илюзия, че светът е споделен и приятелски настроен.

 - "Отворения прозорец": Обожавам да пътувам. Най-добре - с надута музика, басът на U2 да ме дъни в гърдите, а вятърът да ми разпилява косата. Чувствам се свободна, дишам с пълни гърди...И се усмихвам - тъпо и упорито:)

 - Симпатичните мъже: Никога не съм си падала по "красиви" в стандартния вариант на определението. Но има същества от мъжки пол с излъчване. Когато се разминавам с подобни нещо задвижва кокетните ми навици хаха. Играя си с очи, забивам поглед и се усмихвам...по-така:)

(Следва...)








Тагове:   Юлия,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. zezo - Едно коте за теб :)
02.06.2009 18:47
http://www.youtube.com/watch?v=w0ffwDYo00Q

http://www.youtube.com/watch?v=s13dLaTIHSg

http://www.youtube.com/watch?v=4rb8aOzy9t4
цитирай
2. julllinkata - Zezo
02.06.2009 19:50
Мерсииии:)))))))
цитирай
3. анонимен - :P
03.06.2009 13:48
nice :)
цитирай
4. mem - :-)
09.06.2009 12:00
Ти си лесна за поддържане жена бе, Джуле. Толкова простички неща те правят щастлива. :-)
С обич от твоето уютно канапе. ;-)*
цитирай
5. julllinkata - Хихих, меми
11.06.2009 08:42
Винаги си знаела отношението ми към "малките неща":)
А най-щастлива ме прави факта, че те има:Р Така де, той е някак изконен и за моето съществуване хаха
И аз те обичам! :)
цитирай
6. анонимен - KqlGyQuwiQqB
24.05.2011 03:26
Cool! That's a clever way of lioonkg at it!
цитирай
7. анонимен - hXsHqeGsX
24.05.2011 15:34
i7J39e <a href="http://narjohwxxqvb.com/">narjohwxxqvb</a>
цитирай
8. анонимен - EgWJeqPCgBGuX
25.05.2011 18:42
Ognt5J , [url=http://rclihalxhnlt.com/]rclihalxhnlt[/url], [link=http://ibhmenripukt.com/]ibhmenripukt[/link], http://snugkrxbvubx.com/
цитирай
9. анонимен - LmOyddRzmCJLNMC
28.05.2011 12:08
5YH98D <a href="http://vlrhyjjdgomg.com/">vlrhyjjdgomg</a>
цитирай
10. анонимен - DAdoMQWpYA
31.05.2011 16:45
2gyo8D , [url=http://duhjqieygagj.com/]duhjqieygagj[/url], [link=http://ucavmoxnbhfy.com/]ucavmoxnbhfy[/link], http://vntdlixhkkmm.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: julllinkata
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2236593
Постинги: 205
Коментари: 2720
Гласове: 7223
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031